Ple municipal 25 de juliol de 2017

2. ACORD DE CONDICIONS I CONVENI COL.LECTIU. Aprovació de l’Acord
de Condicions del personal funcionari i el Conveni Col.lectiu del personal
laboral de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès 2017-2019.

Valorem positivament l’acord de conveni, més avantatjós en favor de les treballadores, i constatem q sense mobilització sindical no hi ha conquesta de drets laborals, per tant, un cop més fer reconeixement a la lluita de les treballadores de l’ajuntament pels seus drets laborals, que al final són els drets de tots i totes.

Hi votem a favor.

3. AMPLIACIÓ I REFORMA PALAU REIAL. Aprovació inicial del projecte bàsic
i executiu de la fase 16 Ampliació i reforma del Palau Reial. VINSEUM, museu
de les cultures del vi de Catalunya.

Un museu és una eina per posar en valor el patrimoni històric d’un poble i d’un país. Ens abstenim perquè creiem que un projecte que compromet dues legislatures ha de ser un projecte amb el màxim consens possible.

4. MOCIÓ ATENCIÓ PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL. Moció
presentada pel grup municipal de VeC per millorar l’atenció a les persones
amb diversitat funcional i a les seves famílies.

És evident que les persones amb diversitat funcional troben a la nostra societat múltiples barreres (urbanístiques, arquitectòniques, de comunicació…) que els priven d’una plena inclusió social.  És un deure de l’administració local crear entorns accessibles per millorar-ne la participació social i la qualitat de vida.

Hi votem a favor.
5. MOCIÓ HA RD ROCK ENTERTAINTMENT. Moció presentada pel grup
municipal de la CUP en relació al projecte Hard Rock Entertaintment.

L’antic projecte BCN World, ara Hard Rock, no és un tipus de projecte que beneficiarà la majoria, sinó uns pocs, a més no ajuda al desenvolupament del Territori. Encara som a temps de parar el cop i generar un model turístic propi per la nova república catalana.

6. MOCIÓ NO PUC ESPERAR. Moció presentada pel grup municipal d’ERC, per l’adhesió de l’ajuntament al Projecte “No puc esperar”.

Recolzem la campanya “No puc esperar” perquè cal posar facilitats a les persones amb problemàtiques de salut i apostar per la millora de la qualitat de vida d’aquestes persones.

7. MOCIÓ CARNET JOVE MUNICIPAL. Moció presentada pel grup municipal
d’ERC, per a la creació d’un carnet jove d’àmbit municipal.

Hi donem suport però recordem que el procés de precarització de les joves és una realitat, amb les condicions de treball precàries que tenim i els elevats preus de lloguer la capacitat de compra i consum pels joves és  de molt baix poder adquisitiu, i no podem oblidar-ho.

8. MOCIÓ INVERSIONS GENERALITAT 2017. Moció presentada pel grup
municipal de VeC referent a les inversions del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Al Parlament de Catalunya la CUP ens vam quedar soles defensant apujar certs impostos, com per exemple a les rendes més altes. Amb la recaptació d’aquests impostos podríem fer moltes inversions. Tot i així donem suport a la proposta.

9. MOCIÓ 1 D’OCTUBRE. Moció presentada pel grup municipal del PP per no
donar suport a la celebració d’un referèndum el proper dia 1 d’octubre de
2017.

Marcel Martínez (CUP) al regidor del PP “Faci un pas al costat i #1Oct2017 deixi expressar la majoria social d’aquest país” #prenpartit

10. MOCIÓ CREMA RESIDUS UNILAND. Moció que presenta Bosc Verd i un grup de veïnes amb la finalitat de restaurar la legalitat en la sol·licitud d’incineració de residus urbans i fangs de depuradora a la cimentera Uniland de Sant Margaria i els Monjos

Hi donem suport, el que cal és anular i reiniciar un procediment clar en relació al procés amb que es va donar permís a aquesta empresa per fer una activitat que malmet la salut de la ciutadania i, a més, vulnera la salut de la terra i el territori, com és la crema de residus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.