Aquest dimecres 7 de febrer, en roda de premsa col·lectiva, la CUP de Vilafranca ha explicat com es va realitzar el relleu de la regidora Maria Ferrerons dut a terme al ple municipal de gener.
La formació afirma que la decisió sobre el relleu va ser debatuda, votada i ratificada en assemblea, on van assistir militants i col·laboradors/es actius de la candidatura. L’assemblearisme de base democràtica és un dels principis actius de la CUP, i el model que practiquen en la seva gestió interna, és per això que la seva militància es deu a les decisions preses col·lectivament i es compromet a executar-les, tal com han fet sempre.
Com a mostra de coherència i compromís personal amb aquesta manera de funcionar, tots els membres de la llista electoral de 2015 van signar un codi ètic en què, entre altres coses, s’assumia que l’assemblea de la candidatura és el màxim òrgan de decisió del projecte polític i es sotmetien a consideració d’aquesta. D’altra banda, també van comprometre’s a respectar els principis programàtics, ètics i de funcionament de la candidatura, a donar comptes de la seva activitat institucional i política, i a posar el seu càrrec a disposició de l’assemblea, si així ho requeria.
Així doncs, el novembre passat, la militància de la CUP, reunida en assemblea, va decidir col·lectivament en qui volia confiar la tasca de representació del projecte polític. Després d’una votació, va apostar perquè el relleu de la regidora sortint l’assumís la Marta Raventós, en base a una sèrie de condicions, entre elles la de mantenir una dona a la regidoria per tal de continuar l’aposta de visualitzar la participació activa de les dones en la política institucional.
Clarifiquen, també, que la CUP no funciona per quotes de representativitat, això vol dir que les persones que accepten anar a la llista no ho fan en nom d’un col·lectiu, sinó per compromís amb el projecte, perquè creuen que poden aportar-hi i per representar la CUP. És per això que parlen de “malentès” amb la PAH, ja que no han arribat mai a cap acord d’aquest tipus amb cap col·lectiu, i així seguirà sent. Desmenteixen clarament l’ús electoral de la PAH, i recorden que als estatuts de la PAH clarament hi posa que es tracta d’una organització apartidista. La lluita de la PAH és la lluita per l’accés a un habitatge digne, un dret àmpliament vulnerat que seguirà sent també part de la lluita de la CUP. Sempre que la PAH ho necessiti, hi seguiran sent, i encara que no se’ls interpel·li, mantindran el seu compromís amb la defensa de tots els drets socials.
Durant tots els anys que porten a l’Ajuntament han fet moltes propostes en matèria d’habitatge, algunes s’han dut a terme després de molta insistència (compra per dret a tanteig, taula de desnonaments al CCAP) i moltes altres segueixen sense ser executades per qui governa, que és qui té la potestat de fer-ho.
Finalment, deixen clar que amb aquesta roda de premsa la CUP tanca el tema i es dedica a unir esforços per seguir capgirant Vilafranca i per materialitzar la construcció de la república catalana que reclama el país.
7 de febrer de 2018
Leave a Reply