Mesures per una fiscalitat més justa a Vilafranca

img-20161016-wa0015Aquest mes d’octubre es debatran al ple municipal de Vilafranca les Ordenances Fiscals, taxes i impostos. Les ordenances fiscals són una de les eines principals que tenen els ajuntaments per tal de redistribuir la riquesa. Per altra banda, també defensen criteris ambientals, és per això que la CUP de Vilafranca ha presentat catorze mesures per una fiscalitat més justa, ambiental i solidària, englobades en 3 grans eixos.

Des de la candidatura afirmen que són propostes fetes des d’una òptica d’esquerres, donant resposta a la situació actual de crisi sostinguda, amb criteris socials però també ambientals, apostant per la redistribució de la riquesa per tal de garantir uns serveis municipals de qualitat sense que ningú hagi de tenir dificultats per contribuir-hi.

Unes taxes per a totes les butxaques

1. Subvencionar l’IBI a rendes baixes.

2. Recàrrec del 50% als pisos desocupats de grans tenidors.

3. Subvencionar el 50% de la quota de l’impost a aquelles immobles inscrits a la borsa de lloguer social de l’Oficina Local d’Habitatge.

4. Taxes progressives (segons ingressos familiars) als serveis del Complex Aquàtic

5. Taxes progressives (segons ingressos familiars) als serveis l’Escola de música.

6. Modificar l’ordenança municipal de serveis funeraris. Prou negoci de la mort.

7. Augmentar al màxim el gravamen de l’IBI per a grans superfícies comercials, oficines bancàries i immobiliàries. Fent pagar més a qui més té.

Unes taxes verdes i sostenibles

8.Bonificar la taxa d’escombraries a particulars en funció de l’ús (nombre d’usos i pes aportat) de les deixalleries.

9. Bonificar taxa d’obertura d’activitats a les botigues d’artesans i reparacions d’objectes.

10. Bonificar les botigues locals amb productes km0, sense gluten i altres tipus d’al·lèrgies.

11.Subvencionar fins al 20% de la quota íntegra de l’IBI per a habitatges eficients (d’acord amb la seva classificació energètica).

12. Recuperar la bonificació del 10% per als comerços que no dispensin bosses de plàstic i les substitueixin per bosses compostables o de paper. 

Unes taxes pel teixit associatiu

13. Bonificar la taxa de Cal Bolet i pel lloguer d’altres equipaments municipals, com l’Auditori, per part d’entitats locals sense ànim de lucre.

14. Subvencionar la taxa d’obres a aquelles entitats sense ànim de lucre que desenvolupin obres a la seva seu social de lloguer.

En podeu llegir més a les Xarxes Socials a través de #taxesVila 

Podeu veure i compartir la infografia de les mesures per una fiscalitat justa que proposem des d’aquí

Leave a Reply

Your email address will not be published.