Posar números a les nostres idees

Marcel Martínez
Marcel Martínez

L’aprovació dels propers pressupostos és damunt de la taula.  En poques setmanes tindrem en el ple el debat sobre el números que han de regir la política municipal en el proper any. Des de la CUP entenem que els pressupostos són un dels debats més importants que hi ha en la política institucional, ja que defineix prioritats programàtiques i guia el que seran les línies de desenvolupament local. En definitiva, es basa en posar números a la ideologia política de cadascú.

La CUP sempre hem demanat que el debat de pressupostos ha d’anar acompanyat del debat sobre taxes (definir prioritats per poder decidir quins diners necessitem i d’on els traiem en definitiva) . I per altra banda la necessitat de desenvolupar pressupostos participatius. Per donar el govern als veïns i veïnes. Per governar-nos totes.

Enguany hem decidit presentar algunes propostes de cara a encarar aquest instrument polític cap a les nostres idees polítiques. La nostra proposta es basa en tres eixos. Justícia social, treball i democràcia participativa. Justícia social, dotant d’eines i recursos els servei actuals, per garantir que ningú passa fred o gana, un seguit de mesures – pal·liatives però necessàries – per garantir que ningú no es queda endarrere. Un flotador social. Per la CUP les persones han d’estar en l’eix central de qualsevol acció política. Entenem que si no atenem aquestes necessitats com a bàsiques no podem  aspirar a desenvolupar altres projectes.

Per això també volem incidir en la força del municipi per combatre l’atur que afecta tota la societat. Per això calen eines efectives. Polítiques pròpies que es facin amb i des de l’ajuntament. Per garantir la igualtat d’oportunitats. Donar eines als tècnics per tirar endavant projectes i iniciatives que vagin a resoldre aquesta lacra que és l’atur.

I per  últim, aprofundiment democràtic. Donem sortida a una moció aprovada fa uns anys –complir els compromisos que tant costa de fer- i destinem una partida a participació ciutadana. Reprenem el projecte que havíem iniciat i treballem per millorar la qualitat democràtica de la nostra vila.

Aquestes son les tres potes de la nostra proposta. Que busca, com ja hem dit, donar sentit pràctic al nostre programa polític. Posar números a les nostres idees. Per l’aprofundiment democràtic i la justícia social. Perquè les persones i les seves necessitats han d’estar en l’eix central de tota política i eludir-les és una insensibilitat i una injustícia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.