Valoració de la legislatura 2011-2105 i de l’acció de govern

A pesar que la Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca durant aquesta legislatura ha restat a l’oposició creiem imprescindible donar a conèixer la nostra tasca realitzada al llarg d’aquest període, així com una valoració de l’acció de govern, entenent que TOTS els grups municipals representats a l’Ajuntament de Vilafranca tenim l’obligació i el deure de donar compte de la nostra tasca realitzada al llarg d’aquests 4 anys i pels quals rebem una retribució pagada amb els impostos i l’esforç fiscal dels vilafranquins i vilafranquines. Informació i transparència són doncs, elements imprescindibles tant del govern com de l’oposició per a capgirar l’actual model i sistema i, apropar l’interès de la població en la política municipal de l’Ajuntament.

A pesar que, bona part de la legislatura ha estat marcada per l’acord de govern entre CIU i PSC, el qual els ha permès una majoria absoluta, des de la CUP hem continuat treballant presentant mocions i realitzant preguntes a l’equip de govern per tal de fer un seguiment i control de la seva acció.

Un total de 244 preguntes formulades, 38 precs/peticions al govern i 91 mocions presentades és el balanç del treball institucional realitzat per la Candidatura d’Unitat Popular a l’Ajuntament.

Moltes i de diversa temàtica han estat les mocions i les preguntes presentades en el ple municipal, destacant, però la lluita pels drets socials (amb especial incidència en la defensa del dret a l’habitatge), els drets laborals, contra les retallades en sanitat i ensenyament i per a prendre mesures urgents per lluitar contra la creixent onada de pobresa que també és present a la Vila. La defensa dels drets nacional, la denúncia del centralisme i els atacs de l’Estat espanyol contra la llengua i la cultura catalanes, així com el ple suport a la independència han estat també un dels eixos de la nostra acció institucional; sense deixar de banda la defensa del territori i del mediambient. Pel que fa a qüestions més específiques i també relacionades amb esdeveniments importants que han tingut lloc els darrers anys a la Vila, destaquem les mocions relacionades amb Caixa Penedès i la seva obra social, així com de la Fundació Pinnae (hereva de l’Obra Social de Caixa Penedès).

L’acció de la CUP, però ha anat més enllà de la tasca institucional i ha estat també al costat de col·lectius i de les lluites que han caracteritzat aquesta legislatura: per a la independència i per la justícia social (dret a l’habitatge, manifestacions de l’1 de maig, Marxa pels Drets Socials,…). Per altra banda, s’han dut a terme altres activitats amb la finalitat d’informar a la població de determinades temàtiques (Caixa Penedès, retallades a la sanitat…) o per a fomentar la participació ciutadana (pressupostos participatius). Podeu trobar la infografia del resum de la legislatura 2011-2015 aquí.

Igualment, des de la CUP defensem la TOTAL transparència no només de l’Ajuntament, sinó també dels partits. Per aquest motiu, volem manifestar que la CUP no ha contret durant la legislatura cap crèdit bancari (no tenim deutes ni obligacions amb la banca) ni es contraurà cap crèdit per a finançar la campanya electoral, amb un pressupost estimat de 13.000 euros, que sorgeix de les aportacions dels dos regidors actuals de la CUP que realitzen la seva tasca de manera voluntària i sense quedar-se les retribucions prestades per raó del càrrec.

Cal afegir el nostre clar compromís amb l’economia local que demostrem amb el fet que, la impressió de material gràfic que es fa especificament per la campanya de la CUP Vilafranca, s’ha realitzat a empreses de Vilafranca o el Penedès, tot i que en alguns casos, era més econòmic fer-ho a empreses de fora de la comarca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.