La CUP presentarà una moció per evitar els incompliments de l’equip de govern de Vilafranca i millorar en la transparència municipal

IMG_20170118_114008_441La formació fa èmfasi en el reiterat incompliment de plans i mocions i presentarà una proposta per tal de possibilitar debats públics sobre el grau d’acompliment d’aquests

La CUP de Vilafranca vol denunciar la manca de planificació de les actuacions de l’equip de govern i l’incompliment reiterat dels compromisos adoptats als plens a través de les mocions aprovades. Aquest fet implica no només que es deixen de banda equipaments col·lectius d’interès cultural o social, com la nova biblioteca, el centre cívic de l’Espirall o l’ampliació de l’Auditori, sinó que fins i tot es financen inversions ni tan sols previstes en cap programa polític i que per tant la gent no ha votat. D’aquesta manera en deriva un reiterat incompliment d’alguns plans, com el Pla d’Acció Cultural.

La gestió municipal compta necessàriament amb instruments de planificació que anticipen a alguns anys vista certs aspectes de la gestió local i assenten les bases del posterior desenvolupament. Alguns d’aquests instruments es construeixen no només amb una inversió en capital humà i econòmic (per exemple, amb la contractació d’experts), sinó que han comptat amb la participació de veïns i veïnes, així com d’entitats i persones expertes convidades.

La formació afirma que les eines de planificació són un element de gestió de qualitat, que garanteix que certs aspectes de les inversions o dels projectes s’han desenvolupat en base a una anàlisi acurada i a una detecció de necessitats ben fonamentada i no partidista, i en algunes ocasions ha comptat també amb la participació de veïns i veïnes. Però, a Vilafranca alguns d’aquests plans no s’acaben seguint i no es tenen en compte a l’hora d’executar els pressupostos anuals. Conseqüentment se’n ressenteix la participació ciutadana alhora que es malbaraten recursos municipals de forma inútil. En d’altres ocasions, algunes de les mocions aprovades al ple, queden en un calaix del govern i no s’arriben a implementar mai. Una forma més, doncs, d’enganyar a la ciutadania.

Per evitar que aquesta situació es perpetuí la CUP proposarà en el proper ple del mes de gener un seguit de mesures per mirar de revertir aquesta situació, entre les quals es demana publicitar a la pàgina web municipal l’estat de compliment dels plans municipals i les mocions aprovades o la possibilitat que es debati en el ple de forma ordinària l’estat d’execució de les mateixes. D’aquesta manera, afirmen, Vilafranca pot guanyar en qualitat democràtica i transparència i el conjunt de població podrà conèixer de primera mà el grau de desenvolupament de les polítiques aprovades al plenari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.