Caminem cap a la independència

Sense Por

En el darrer ple municipal, el passat 19 d’abril, la CUP vam preguntar a l’equip de govern si l’Audiència Nacional ja havia requerit a l’Ajuntament de Vilafranca la documentació relativa a la moció de suport a la Declaració del 9 de novembre del Parlament de Catalunya. Se’ns va respondre, per part de l’alcalde Pere Regull, que l’Ajuntament no ha rebut encara cap requeriment, i que possiblement no el rebrà perquè la moció de suport a la Declaració del 9N es va aprovar a Vilafranca abans que s’aprovés la sentència del Tribunal Constitucional. La CUP, a més, vam demanar explícitament a l’equip de govern que, si el rep, desatengui el requeriment, que la informació ja és pública i està penjada a la web del consistori.

Amb aquest escrit volem compartir la informació amb la resta de població vilafranquina, una informació que és un dret per a la resta de càrrecs electes del consistori. En el cas de Vilafranca el requeriment no s’ha emès encara, per tant podem entendre que no se’ns hagués informat de cap procediment, però en altres poblacions veiem com molts equips de govern amaguen aquesta informació o no la comparteixen, per exemple a Sant Sadurní. L’alcaldessa de Sant Sadurní no va informar amb immediatesa a la resta de càrrecs electes del consistori en rebre el requeriment, quan, com he dit, és un dret l’abast a aquesta informació que ens implica de manera directa.

No és res que ens estranyi, de fet és un gest més que posa de manifest la manera com uns i altres entenem que ha de ser la política i la gestió municipal d’aquesta. Convergència aposta per una política opaca i poc transparent amb la resta de càrrecs públics, nosaltres entenem la transparència com a principi bàsic de la política municipal per al poble i amb el poble. I ho podem veure en els ajuntaments on governem, on els nostres alcaldes han penjat a la porta principal dels seus consistoris el requeriment i documentació demanada, com en el cas, per exemple, de Sant Martí Sarroca o a Sant Pere de Riudebitlles, on governa la CUP. Ho han fet com a acte de transparència i d’informació. Els càrrecs electes ens debem al mandat sorgit de la declaració del passat 9-N, aprovada per majoria al Parlament de Catalunya, també per aquest motiu entenem que la desobediència a un Estat que ens nega els nostres drets socials i polítics és bàsica i és l’única via possible cap a la independència dels Països Catalans. 

Seguirem treballant, doncs, per enfortir la solidaritat entre càrrecs electes investigats per no obeir la legalitat espanyola, i seguirem treballant per socialitzar la ferma idea de que per aconseguir la independència del nostre país caldrà, primer, desobeir aquesta legalitat i les seves peticions.

Des de pobles, viles i ciutats caminem cap a la independència.

Leave a Reply

Your email address will not be published.