La CUP explica en una trobada oberta el seu posicionament en l’actual escenari polític català

Trobada Oberta amb Josep Manel Busqueta
Trobada Oberta amb Josep Manel Busqueta

Unes 80 persones es van aplegar a l’escorxador per escoltar, de la mà de Josep Manel Busqueta, diputat de la CUP Crida constituent i Llorenç Casanova exregidor de la CUP a l’Ajuntament de Vilafranca i membre del secretariat nacional, el posicionament de l’esquerra independentista arrel de l’escenari obert amb els resultats de les eleccions del 27-S.

En la trobada oberta, els ponents van exposar diferents qüestions relacionades amb l’escenari polític català actual com el full de ruta que proposa la CUP, basant en tres fronts: desobediència (desconnexió amb l’Estat espanyol), pla de xoc contra la pobresa i obertura d’un procés constituent.

L’eix central de la proposta de la CUP és iniciar un procés de ruptura amb l’Estat (via desobediència), inhabilitant al tribunal constitucional espanyol a Catalunya per a jutjar les lleis que aprovi el Parlament de Catalunya i desobeint aquelles lleis que generen més rebuig social com són la LOMCE, la llei mordassa o la contrareforma de l’avortament. L’objectiu és realitzar passos endavant en el procés d’emancipació nacional i que anteposin la sobirania del Parlament davant de tribunals aliens que pretenen limitar aquesta sobirania.

El pla de xoc de la CUP contempla 40 mesures i la demanda de paralització de 10 privatitzacions. Aquestes mesures tenen com a objectiu millorar de manera immediata les condicions de vida de la població, sense les quals no es pot plantejar la construcció de la futura República catalana. Finalment, la CUP contempla un tercer front: l’obertura d’un procés constituent. La CUP reclama que aquest s’activi ja, que sigui de base popular i que inclogui a tot el teixit social organitzat, traspassant els límits de l’espai estrictament independentista.

Un cop acabada l’exposició es va obrir un debat on els i les assistents van poder exposar dubtes i preguntes i on també es van plantejar els passos a seguir durant les properes setmanes.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.