La CUP de Vilafranca presenta al·legacions a les ordenances fiscals per fer-les més justes, ambientals i solidàries

 

img_20161205_112107

La Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca ha presentat aquesta setmana un plec d’al·legacions a la proposta d’Ordenances Fiscals que van aprovar-se inicialment el darrer mes d’octubre al ple municipal. En aquestes al·legacions hi ha propostes per tendir cap a una fiscalitat més justa, ambiental i solidària, i són propostes que van en consonància amb les que la candidatura va presentar el mes d’octubre, i que estan basades en el context socioeconòmic que viu el poble i els seus veïns i veïnes.

Entre les al·legacions proposades per la CUP, destaquen propostes que posen el focus principalment en diferents bonificacions com a la taxa de residus, recuperant antigues propostes (a particulars que facin ús de la deixalleria, a comerços que no utilitzin bosses de plàstic) i incorporant-ne de noves (bonificant l’obertura d’activitats a les botigues d’artesans i de reparacions d’objectes, a establiments amb productes de proximitat, i fent-ho extensiu a productes sense gluten i altres tipus d’al·lergògens). Pel que fa a l’IBI, proposen bonificar-lo als habitatges eficients, segons classificació energètica.

D’altra banda la candidatura proposa bonificacions en els serveis derivats d’utilitzar Cal Bolet i l’Auditori a les entitats sense ànim de lucre, i bonificar la taxa d’obres a aquelles entitats sense ànim de lucre que desenvolupin obres a la seva seu social sempre i quan sigui de lloguer.

Per la CUP l’acceptació de les seves propostes en forma d’al·legacions permetria ajudar els que més ho necessiten, tenint en compte la precària situació que estan passant una quantitat important de famílies vilafranquines.

Leave a Reply

Your email address will not be published.