OPINIÓ | Runes i deixalles, l’adob dels campions, per @Marcel_Martinz

Que la merdIMG_20170203_083922_501a és un bon adob ho sabien ja els avis dels avis. El que potser no imaginaven era que algú cregués que posar un abocador de restes sense controlar podia ser beneficiós per un terreny on hi ha horts urbans. Ni que alguns veïns meresquessin un skyline compost de montanyetes de detritus. Un espai municipal declarat zona verda convertit en un abocador sense control i on gràcies a la denúncia que va fer la CUP, la setmana passada vèiem com alguns tècnics degudament preparats extreien materials desconeguts, restes segurament del material anomenat amiant, conegut popularment com a uralita. Ens qüestionem per què a un terreny que hauria de ser de gaudi dels veïns, fa més d’un any i de dos que s’hi acumulen runes de tot tipus? I encara hi ha altres preguntes tant o més preocupants: per què no s’han pres mesures de control sobre qui i què aboca a l’espai? Quin és l’origen, encara a hores d’ara desconegut, de tot el material? S’ha valorat adequadament el risc que comporta tenir aquell espai de lliure accés?

De ben segur que el govern local té en regla tots els permisos i llicències i estem segurs que ens informarà adequadament de la absoluta legalitat de tot el que s’aboca en aquell espai i el control que se’n deriva. El que no podem deixar de qüestionar és la ubicació de l’espai, al costat d’una zona d’horts urbans i al davant d’un espai de lleure esportiu i pas habitual de joves i infants.

Així com també que no s’haguessin pres mesures de control per evitar l’entrada de materials perillosos i per últim l’ús d’un terreny que està catalogat com a zona verda per a l’abocament de runa. Que de ben segur no és l’adob que més li convenia a l’entorn.

Marcel Martínez, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Vilafranca.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.