Avui volem donar a conèixer la Coordinadora de l’Esquerra Independentista, la qual agrupa les diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista que tenen presència a la Vila. Aquestes són el Casal Popular de Vilafranca, el SEPC Vilafranca, Arran Vilafranca, CUP Vilafranca, la Coordinadora Antirepressiva del Penedès, l’Ateneu Popular X i Endavant Penedès-Garraf.
Aquesta coordinació permetrà fer un seguit d’activitats de manera conjunta, per tal d’arribar i fer extensible el discurs a tota la societat vilafranquina, i de poder ajuntar esforços degut al context social, econòmic i polític que s’està vivint els últims anys.
Per iniciar aquestes activitats, hem optat per a unes jornades antirepressives, les quals giraran al voltant de casos repressius, la llei Mordassa i la fiscalia per delictes d’odi. S’ha escollit aquesta temàtica arrel de les últimes accions que estan esdevenint a arreu del territori per motius ideològics i polítics, com ara les detencions a anarquistes en marc de l’Operació Pandora, així com la participació en vagues generals com el cas dels 3 del Vendrell; la repressió per la lluita laboral dels companys de l’Arboç pel Cas Expert; la repressió viscuda a Vilanova amb la visita del ministre d’Hisenda Montoro; la repressió de la lluita antifeixista; o el cas del grup Conflicte o en Sergi.
Aquests fets, al mateix temps, venen condicionats per la forta repressió i intents de criminalització que exerceixen els cossos de seguretat estatals i del principat, ordenats per instàncies supremes, els quals volen tallar les ales a tot un moviment autogestionat que fa anys que sobreviu, el qual vol l’emancipació d’un estat feixista com és l’estat espanyol. Tanmateix, la lluita antifeixista no només se centra en el conflicte amb les forces policials, sinó que encara queden reductes de persones amb la ideologia feixista que els precedeix, venerant a figures feixistes i justificant fets provinents de les clavegueres heretades del franquisme.
El primer acte de la campanya serà el dimecres 18 de novembre amb una taula rodona sobre la impunitat de l’extrema dreta espanyola i la repressió de l’antifeixisme. En aquesta taula rodona comptarem amb la participació d’en Jordi Borràs, autor del llibre Plus Ultra, fotoperiodista que va rebre amenaces durant l’acte ultradretà a Montjuïc aquest passat 12 d’octubre per la seva tasca gràfica de l’espanyolisme a Catalunya. També comptarem la presència d’Eva Pous, advocada (Alerta Solidària) que ens contextualitzarà la Fiscalia de delictes d’Odi; d’un membre del grup musical Conflicte i de’n Sergi, antifeixista condemnat a 3 anys de presó.
El dissabte 21 de novembre es realitzarà un mural contra la Llei Mordassa, llei de seguretat ciutadana que retalla drets i llibertats fonamentals, aprovada aquest passat març pel govern de l’estat espanyol. Per conèixer en profunditat aquesta Llei i la traducció en sancions i faltes en aspectes tant bàsics com manifestacions no comunicades; celebrar espectacles públics prohibits per raons de seguretat pública; manifestacions davant del Congrés, el Senat i assemblees autonòmiques; es sancionaria, per exemple, les concentracions per impedir l’execució de desnonaments; negar-se a dissoldre reunions i manifestacions en llocs de trànsit públic, etc. es realitzarà un Taller el mateix dissabte al migdia mentre es realitzi el mural.
El divendres 27 de novembre, hi haurà una xerrada sobre aquesta mateixa llei, la Llei Mordassa, que pensem que en tenim un gran desconeixement i afecta directament a tots els moviments socials i les diferents lluites i manifestacions. Aquesta nova llei de seguretat ciutadana és una gran retallada de drets i llibertats fonamentals. A les 19h a l’Escorxador. Seguidament hi haurà un sopar per l’autogestió de la campanya a l’Ateneu Popular X.
Amb tot, el treball conjunt i coordinat es valora molt positivament ja que s’ha treballat amb una temàtica que preocupa molt a les diferents organitzacions, la repressió dels moviment socials i de les diferents lluites, i cal fer una lectura global i de context de tots ells.
Tanmateix, i volem donar a conèixer que aquesta lluita no és residual, i que cada cop més companyes estan patint els efectes d’aquesta permissivitat per part d’uns, i l’atac dels altres, fent de la lluita antifeixista a arreu del territori sigui present dia a dia. El cas dels Conflicte, del Sergi antifeixista, dels encausats del 12 d’octubre del 2011, són clars exemples de persecució d’unes idees que no els interessen. Per això, cada dia, més fortes que mai.
Leave a Reply