Els regidors de la CUP de Vilafranca del Penedès a la presentació de la campanya “Sense por”

  • La CUP ha engegat la campanya nacional “Sense Por!” per defensar tots els càrrecs electes represaliats per desenvolupar el mandat independentista i per promoure la desobediència davant l’Estat Espanyol
  • La formació fa una crida a una manifestació el 7 de maig per reivindicar que sense desobediència no hi ha independència i donar suport a les persones represaliades
Sense Por
El Marcel Martínez, la Maria Ferrerons i la Laia Santís

Diumenge passat, 3 d’abril, regidors i militants de les CUP de Vilafranca del Penedès, van participar a l’acte de presentació de la campanya “Sense Por!”, feta al Fossar de les Moreres a Barcelona. Els objectius d’aquesta campanya són defensar els càrrecs electes perseguits judicialment per defensar la declaració del 9N, siguin de la formació que siguin, i promoure la desobediència davant l’Estat Espanyol.

A l’acte hi van intervenir el diputat Lluc Salellas; l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que estava citada dimarts a declarar per no despenjar l’estelada de l’ajuntament en períodes electorals (cita a la que no es va presentar “per coherència amb el discurs de la CUP”); l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, que no ha entregat la informació del ple on es va donar suport a la moció del 9-N i el regidor de Vic, Joan Coma, el qual va cridar a la desobediència en un ple municipal en què defensava la moció de suport a la declaració del 9N.

Una trentena d’ajuntaments governats per la CUP o en els que la CUP ha donat suport a la moció del 9N han estat requerits per l’Audiència Nacional en el marc d’una campanya de persecució que podria afectar fins a 280 municipis catalans que han aprovat a hores d’ara la moció de suport a la declaració del Parlament del passat 9 de novembre.

Aquella declaració donava inici al procés de creació de la República Catalana i a la desconnexió respecte l’Estat espanyol, anunciant la seva no supeditació al Tribunal Constitucional espanyol i l’obediència exclusiva a les institucions dipositàries de la sobirania catalana. Diversos alcaldes de la CUP estan investigats per no despenjar la bandera estelada dels seus consistoris i Joan Coma, regidor de Capgirem Vic, està sent investigat per l’Audiència Nacional a causa d’un presumpte delicte de sedició per haver expressat en un ple que cal desobeir als tribunals espanyols. La persecució judicial contra l’independentisme també es fa sentir al Parlament quasi setmanalment. La CUP vol fer una crida àmplia a la societat catalana a tancar files al costat del seus càrrecs electes i a no deixar de construir res pel fet que instàncies alienes al poble català judicialitzin les seves decisions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.