La CUP de Vilafranca porta al ple municipal una moció en defensa de l’escola pública

  • Cerca el compromís inequívoc del ple municipal
  • La moció inclou actuacions a realitzar des del mateix municipi

20160208_173541La CUP de Vilafranca portarà al ple municipal del mes de febrer uns moció en defensa de l’educació pública que inclourà el suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que properament se sotmetrà a debat al Parlament de Catalunya.

Aquesta ILP fa una aposta decidida per l’ensenyament públic. El punt principal de la Iniciativa és l’eliminació progressiva dels concerts escolars, a través de l’establiment d’un termini de 10 anys perquè tots els centres concertats s’adaptin al sistema públic o bé passin a ser completament privats.

Seguint la línia del blindatge de l’educació pública, la ILP  inclou d’altres punts destacables, com ara la demanda d’una xarxa pública única i universal (de bressol a la universitat) gestionada íntegrament per la Generalitat; l’obligatorietat de destinar almenys un 6% del PIB en educació; o la recuperació de la gestió democràtica dels centres que posi en valor el paper de professionals, famílies i estudiants.

Així mateix, la moció que presentarà la CUP al ple inclourà d’altres elements, a banda del suport a la ILP, que pretenen aconseguir un compromís per part del govern municipal, de manera que el suport a l’educació pública vagi més enllà de les paraules.

Aquests punts són un conjunt d’actuacions que l’Ajuntament de Vilafranca pot portar a terme si té la voluntat política per fer-ho, ja que disposa de les competències necessàries. Algunes d’aquestes mesures proposades passen per combatre la segregació escolar; obrir el Consell Escolar Municipal a d’altres agents, i fer que les seves decisions siguin vinculants, i aconseguir que el consistori tingui veu i vot a tots els centres educatius de la vila, entre d’altres.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.