La CUP de Vilafranca aprova en assemblea votar el seu cap de llista com a alcaldable en el ple de constitució del nou Ajuntament.

Marcel Martínez - Laia Santís
Marcel Martínez – Laia Santís

En la passada assemblea oberta de la CUP celebrada el dilluns 8 de juny, i que va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones, es va valorar que en el proper ple d’investidura del dissabte dia 13, els nous regidors de la formació independentista votaran com a alcaldable el cap de llista de la CUP: Marcel Martínez.

L’assemblea, en el qual es van valorar entre d’altres, els resultats, la campanya electoral i l’escenari polític actual a Vilafranca, es va aprovar també no donar suport a cap altra alcaldable, entenent que el compromís de la CUP és amb el seu programa polític i que, l’objectiu d’aquesta legislatura és erigir-se com a principal partit de l’oposició. Amb paraules del seu cap de llista, Marcel Martínez: “l’objectiu de la CUP serà el de construir una alternativa d’esquerres en el si de l’Ajuntament, i la sociovergència no representa el model polític que nosaltres defensem. Volem un Ajuntament realment compromès amb el procés cap a la independència, transparència en la gestió, que fomenti els canals de participació ciutadana i posar a les persones en l’eix de la nostra acció davant l’escenari d’emergència social”. Per altra banda, també es va constatar que, més enllà de les diferències ideològiques i polítiques existents amb CIU, no es pot investir (o donar suport) a una alcalde que no té dedicació plena i exlcusiva al municipi.

Per altra banda, a l’assemblea oberta del passat dilluns, es van fer públics les despeses de la campanya electoral, que suma un total de 13.000 euros i emplacen a les altres forces polítiques a fer el mateix. Recorden en aquest sentit que la transparència no només s’ha d’exigir a l’Ajuntament, sinó també que ha de ser la pràctica habitual dels partits.En aquest sentit, Laia Santís i Maria Ferrerrons (futures regidores de la CUP) van manifestar que “difícilment un partit que no sigui transparent, ho serà una vegada arribi a l’Ajuntament. Les bones pràctiques comencen a casa”.

Finalment, des de la CUP s’emplaça a la població a participar activament en el ple d’investidura i reitera el seu agraïment a les més de 2.300 persones que han dipositat la seva confiança en el seu projecte polític.

Leave a Reply

Your email address will not be published.