La CUP demana al govern municipal que posi en marxa l’operativa necessària per a garantir la celebració de la consulta del 9 de novembre.

2014-10-22,P2018.50.49El passat 19 de setembre el Parlament de Catalunya va aprovar per àmplia majoria (106 vots a favor i 28 en contra) la llei de consultes populars no referendàries. Posteriorment, el president de la Generalitat va signar el decret de convocatòria de la consulta fixant com a data el proper 9 de novembre. Tan sols tres dies després de la convocatòria, però, el decret va ser suspès pel Tribunal Constitucional a l’admetre a tràmit el recurs interposat pel govern espanyol del PP.

Durant aquella setmana la gran majoria dels ajuntaments catalans (també el de Vilafranca) van convocar diferents plens (la majoria amb caràcter extraordinari) per aprovar una moció impulsada per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, per donar suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre i per posar-se a disposició de la Generalitat de Catalunya per la realització d’aquesta consulta. Posteriorment, i després de llargues negociacions multilaterals, el govern, davant la seva negativa de desobeir la prohibició de l’Estat, va decidir transformar la consulta en un procés participatiu, mantenint la data i la pregunta i garantint així el dret a vot de la població, entenent des de la CUP que aquesta votació genera un mandat inexcusable que caldrà materialitzar políticament.

És per tot això que, des de la CUP demanem al govern municipal que doni compliment a la moció aprovada en el Ple extraordinari i a que treballi i faciliti les accions i els tràmits necessaris per a la realització i l’èxit de la consulta del 9 de novembre. Per tant, emplacem al govern municipal a garantir la següent operativa:

– Traslladar i facilitar a la Generalitat de Catalunya el màxim d’espais municipals disponibles per a poder realitzar les votacions i garantir l’èxit de participació.

– Que es procedeixi a la instal·lació de cartelleres o altres elements que facilitin el desenvolupament i visualització de la campanya per tal que partits i entitats puguin manifestar del seu posicionament.

– Realització d’una campanya pública deliberativa i de debat entorn els diferents posicionaments respecte a la pregunta de la consulta.

– Inici immediat de la difusió de la campanya institucional (especialment a Penedès Televisió i als mitjans públics) i fer una crida a la participació de la població.

– Fer arribar informació a tots els domicilis sobre on seran els llocs de votació.

– Realitzar i facilitar un registre de persones voluntàries i funcionaris que garanteixin l’operativa de la consulta.

– A ubicar en un espai visible de la façana de l’Ajuntament (preferentment al balcó) una pancarta fent una crida a la població a participar de la consulta del 9N.

– Garantir el transport per la gent que ho requereixi fins als col·legis electorals (o espais habilitats).

– Constituir una comissió tècnica de partits per fer un seguiment del desplegament de l’operativa per a garantir el màxim èxit de la consulta del 9 de novembre i que pugui comprovar a diari l’acompliment dels passos necessaris per a la realització de la consulta. La Comissió assumiria facultats d’intervenció, control, comprovació i supervisió del desplegament de la consulta, així com de la campanya comunicativa institucional.

Des de la CUP entenem que ens situem davant d’un escenari excepcional pel poble català i que mai res ni ningú ens pot negar el dret a decidir i el dret a votar com a poble. Un dret que, a pesar de tot està sent negat per l’Estat espanyol. Per aquest motiu, emplacem a l’Ajuntament a estar a l’alçada de les circumstàncies per tal que el 9 de novembre la població pugui expressar lliurement la seva opció de futur per a Catalunya. I per a garantir l’èxit de participació des de la CUP realitzarem un seguiment constant i ens  personarem a l’Ajuntament per tal de comprovar que tota l’operativa s’està desenvolupant.

Així mateix, des de la CUP i del conjunt de l’Esquerra Independentista anunciem que ens posem a treballar des d’avui mateix en la campanya pel Sí Sí i per promoure la participació de la societat vilafranquina en l’exercici del seu dret a decidir el futur polític del poble català. Finalment, anunciar que el proper dia 2 de novembre es realitzarà l’acte central de la campanya a l’Alt Penedès al municipi de St. Martí Sarroca amb la presència del diputat penedesenc Quim Arrufat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.